måndag 12 juli 2010

Drevet är i rullning

Det gick inte många dagar innan oppositionen och dess sympatisörer försökte dra nytta av det hela. Senast ut är Aftonbladets Helle Klein :

"Littorin är borta men stats­minister Reinfeldt är kvar. Han visste redan i tisdags att den egentliga anledningen till att Littorin ville avgå var Afton­bladets uppgifter om det påstådda sexbrottet. I fyra dagar har han låtsats som inget och medverkat till att sprida lögnen om att vårdnadstvisten var avgångsorsaken.

Går det att lita på statsministern efter detta? Har han rent av vetat en längre tid? Har han skyddat en brottsling?"


"Reinfeldts presskonferens i lördags klargjorde ingenting. Han bara sa att Littorin till honom sagt att Aftonbladets uppgifter inte stämmer. Men vad anser han själv? Om han tror på sin partikamrat skulle han väl säga det och bestämt avvisa mediauppgifterna? Om han inte tror på honom skulle han väl lika bestämt ta avstånd från det eventuella brottet och tala engagerat mot sexköp?"


Det som har hänt är en tragedi för hela den svenska politiken. Men att försöka plocka poäng på det som har hänt är lågt. Vi vet ännu inte exakt vad som har hänt, och jag tycker man ska avvakta den utredning som görs innan man dömer någon. Statsministerns uppgift är inte heller att agera journalist och spekulera, varför man knappast kan anklaga honom för att ha vare sig ljugit eller hållt inne med sanningen. Samma sak upplevde vi under föregående valrörelse då Göran Persson inte var sen med att använda dataintrångsskandalen i Folkpartiet som ett politiskt slagträ. Det är bara att hoppas på att samma sak inte kommer att ske igen mer än vad det redan gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar