torsdag 18 november 2010

Bremberg får chansen i förstafemman

I kvällens omgång av elitserien i hockey ändrar HV-tränaren Janne Karlsson om lite i formationerna. Förstafemman som sedan ett bra tag haft en näst intill grundmurad forwardkedja med Thörnberg, Davidsson och Vouttolainen ändras nu, och Fredrik Bremberg tar Thörnbergs plats.

Det är en intressant förändring. Hittils i år har svenska mästarna haft problem med att poängproduktionen i synnerhet har gjorts av förstafemman. Tidigare poängkungen Bremberg har endast producerat fem poäng så här långt. Janne Karlsson har fått kritik av bland andra Aftonbladets Mats Wennerholm för att han inte låter Bremberg spela högre upp än i tredjefemman. Jag är beredd att till en viss del instämma i den kritiken. "Linkan" är en lirare som trivs bäst när han är i händelsernas centrum och får agera i rollen av en nyckelspelare. Med denna förändring får han möjligheten att träda in i den roll han helst vill ha.

Det ska också bli spännande att se hur Martin Thörnberg fungerar i en kedja tillsammans med Andreas Falk och Jesper Fasth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar