fredag 23 april 2010

Löjligt och pinsamt Djurgården!

Svensk hockey upplever just nu den kanske bästa SM-finalen genom tiderna. Av fem matcher har än så länge 4 fått avgöras i Sudden. Senast igår väntade sig alla att DIF skulle avgöra enkelt när de i början av andra perioden hade en ledning med 3-0. Men HV jobbade sig tillbaka in i matchen på ett sensationellt sätt och kunde vinna i sudden när Martin Thörnberg slog in 5-4 pucken. Dessförinnan hade Johan Davidsson haft ett jätteläge att avgöra med tio sekunder kvar, men väldigt typiskt HV blev det ett ribbskott.

Sen igår kväll kom dock segerglädjen av sig när Djurgården offentliggjorde att HV-klacken är portade från nästa match i Globen. Efter att HV och DIF i samförstånd inte släppt in en djurgårdsklack i match 4 och 5 i Kinnarps arena ger DIF:arna igen med samma mynt.

HV71-ordföranden Hans-Göran Frick beskriver det hela som en ren hämndaktion.

– Det är en ren hämnd från Djurgården. Vi kommer att skicka upp våra supporterbussar som planerat. Vi ska ta guld och våra fans ska få vara med och fira

Ja det ter sig märkligt. Att Djurgårdsfansen betedde sig illa, skadade folk och därefter blev avstängda ter sig för de alldra flesta inte mer än rätt. Ja DIF:supportrarna vandaliserade ju till och med sin egen arena. Att det även i HV-klacken kan finnas ett och annat rötägg tvivlar jag inte på. Vad som är desto konstigare i sammanhanget är att HV-klacken tidigare fått beröm av både polis och matchvärdar för sitt goda uppförande, enligt North Banks ordförande Linda Brevitz

Bland experterna går åsikterna lite isär. Leif Boork beskriver det som vansinnigt med aftonbladets Lasse Anrell tyckts visa någon form av förståelse. Tycker faktiskt att en hockeyexpert av hans kaliber borde veta bättre.

Djurgårdens sportchef Mats Larsson påstår att de haft en överenskommelse med HV sedan flera dagar tillbaka, vilket HV-ledningen starkt tillbakavisar. Och om det nu varit så, varför är detta något som offentliggörs väldigt lägligt när DIF ligger under med 3-2 i macher och är piskade att vinna? Dessutom är det frågan om ett sånt här beteende inte är rent regelvidrigt, eftersom ett sådant här beslut måste fattas i samråd mellan klubbarna samt svenska hockeyligan. Det är en ren hämndaktion och endast till för att Psyka HV när vi har guldläge. Men vi ska verkligen inte låta oss psykas!

Sammanfattningsvis vill jag säga om det hela att för att få bukt med liknande problem i framtiden, lär av engelsmännen. England var en gång i tiden det land med mest fotbollsvåld av alla. Men när klubbarna i samarbete med polisen filmade och kartlade vilka som var bråkmakare kunde man enkelt porta dessa från arenorna. Så borde även vi göra i Sverige, så att alla som går på hockey kan känna sig trygga på läktaren.

Men imorrn så håller vi tummarna för att HV avgör denna finalserie. Heja HV71!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar