tisdag 13 april 2010

Oppositionen ännu utan konkreta förslag

Mona Sahlin skriver idag på DN debatt om hur de "omprövat politiken". Efter att ha fått skarp kritik för att inte komma med några förslag hur det röd-gröna samarbetet ska få fler människor i arbete. Kritiken lär kvarstå, för i Sahlins artikel framkommer inte mycket konkret.


Regeringen har expermimenterat med nya orättvisor och skapat en ny stor grupp av försäkringslösa. Men några nya jobb har inte tillkommit


Faktum är att det visst har skapats nya jobb. Under alliansens första år vid makten skapades närmare 100 000 nya jobb till följd av den förda politiken; detta enligt konjukturinstitutet. Sen har många jobb försvunnit i den ekonomiska krisens spår; nåot som även hade hänt ifall det varit socialdemokratiskt styre. Men i kristider är det alltid lätt som oppositionsparti att sitta och skälla på den sittande regeringen.

Sahlin presenterar fyra huvudsakliga punkter för att förbättra situationen. Rubrikerna är fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom, och minskat socialbidragsberoende. Men bortsett från att man vill höja flerbarnstilläggen, tilläggsbidrag för studenter med barn, och även underhållsstödet för ensamstående föräldrar gapar det tomt under rubrikerna. Inget sägs om hur man ska uppnå dessa mål.

Vi har väntat länge på svar från oppositionen hur de ska få bukt med det kärva ekonomiska läget, det verkar som om vi får göra så ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar